Láthatatlan fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozás felnőtteknek és tiniknek – a világvezető Invisalign technológiával

“Ha őszintén rámosolygunk valakire, az a láncreakció révén ötszáz mosolyhoz vezethet egyetlen nap!” Raphaelle Giordano

A fogszabályozás folyamatosan megújuló tudomány. Innovatív technológiák bevezetésével arra törekszünk, hogy a pácienseink számára a kezelés minél kevesebb kompromisszummal járjon ami kényelmet és a megjelenést illeti. Ezen a területen igazi paradigmaváltást hozott el az Invisalign techológia, amely egészen új alapokra helyezte a fogszabályozásról korábban kialakult nézeteinket. Nem csoda, hogy a pácienseim egyre gyakrabban érkeznek hozzám úgy, hogy kifejezetten ezt a kezelést keresik.

Mi az Invisalign fogszabályozás?

Az Invisalign kezelés alatt álló páciens nem visel hagyományos fogszabályozót a kezelése során. Nincsenek fém- vagy kerámiabrekettek ragasztva a fogaikra, nincsenek drótok, gumigyűrűk, vagy egyéb zavaró alkatrészek a szájban, amik tisztítását meg kell tanulni, amivel általában véve meg kell tanulni együtt élni.

Az Invisalign kezelés alatt a páciensnek nem egy, hanem egy egész sorozatnyi fogszabályozója van.  Fogszabályozó alatt jelen esetben egy tiszta, átlátszó műanyagból készült sínt kell érteni, amely úgy illeszkedik a fogakra, mintha szó szerint rájuk öntötték volna. A sínek sorozata egymás mellé helyezve a fogak mozgatásának folyamatát mutatja meg, valahogy úgy, ahogy egy rajzfilm esetén a mozgást valójában állóképek sorozatának egymás után vetítése eredményezi. A síneket ezért szigorúan meghatározott sorrendben kell egymás után viselni. Minden egyes sín egy kis lépéssel közelebb visz a kívánt végeredményhez. 

Kinek javaslom az Invisalign láthatatlan fogszabályozást?

Láthatatlan sínes kezelést már tinédzser kortól lehet végezni, felső életkori határa pedig nincsen. Igen népszerű a kezelés fiatal felnőttek körében, akiknek kulcsfontosságú a megjelenés, hiszen nem véletlenül nevezik láthatatlan fogszabályozásnak ezt az eljárást: a sínek viselés közben csak kifejezetten közelről nézve látszanak.

Mik az Invisalign láthatatlan fogszabályozás előnyei?

  • Végtelenül diszkrét, gyakorlatilag észrevehetetlen módon történik a fogszabályozás.
  • A fogak tisztán tartása sokkal könnyebb, nincs szükség különleges eszközökre, gyakorlatilag hagyományos módon lehet végezni a fogmosást.
  • Az étkezési szokásainkon nem szükséges változtatni, hiszen evés előtt a készüléket eleve ki kell venni. 
  • A kezelés a rögzített készülékekhez képest általában gyorsabb
  • Hatékony: szinte bármilyen fogazati eltérés esetén alkalmazható
  • Kipróbált: világszerte már több, mint 4 millió Invisalign kezelés zajlott le sikerrel
  • Időtakarékos, hiszen ritkábban szükséges kontrollidőpontra jönni, mint hagyományos kezelés esetén.

Mit történik az Invisalign kezelés során?

  1. Lépés: a tervezés 

A kezelést ebben az esetben is meg kell tervezni. Ebből a célból lenyomatot készítek a fogakról, melyet beküldünk az Invisalign tengerentúli központjába. A tervezés eredményeképp megszületik egy fogmozgatási terv, amit a pácienseimnek animált formában is meg tudok mutatni, így pontosan láthatják, hogyan alakul majd a fogak pozíciója, és milyen lesz a mosolyuk a kezelés végén. 

  1. Lépés: a kezelés

A kezelési terv elfogadása esetén megrendeljük az első adag sínt, melyet az Invisalign központjában gyártanak le, majd küldenek el a rendelőbe. Amikor átadom őket, megbeszéljük, hogyan kell használni őket, picit gyakoroljuk a behelyezést és az eltávolítást, hiszen az Invisalign kezelés során a páciens maga végzi ezt. 

A láthatatlan síneket egész nap viselni kell ahhoz, hogy kifejthessék a hatásukat, ám étkezéshez és fogmosáshoz el kell őket távolítani. Egy sínt körülbelül 14 napig kell viselni, utána már a soron következőre kell váltani. Ugyan ezeket a síneket nem kell “aktiválni”, mint a hagyományos fogszabályozót, 6-8 hetente célszerű találkoznunk a rendelőben, hogy figyelemmel kísérhessem a kezelés alakulását. 

  1. Lépés: az eredmény megtartása

A fogak pozíciójának megőrzése Invisalign kezelés esetén is ugyanolyan fontos és szükséges, mint hagyományos fogszabályozás esetén, ezért ebben az esetben is hasonló eljárásokat alkalmazok a gyönyörű végeredmény megtartásáért. 

Léteznek-e más láthatatlan fogszabályozók az Invisalignon kívül?

Igen, már számos hasonló rendszer elérhető a piacon, amik követték az Invisalign példáját. Én magam ragaszkodom az eredeti Invisalign termékekhez, mert a tapasztalatom azt mutatja, hogy ez egy olyan rendszer, amely a fogazati eltérések legszélesebb körét képes kezelni. 

Várlak szeretettel konzultációra a Széll Kálmán téri rendelőmben, ahol a személyre szabott állapotfelmérés és konzultáció során átbeszéljük a számodra legideálisabb  kezelési alternatívákat. 

Írj nekem:

%d blogger ezt szereti: